LiveUitvaart.frl verzorgd live beeldverbinding met Australië voor uitvaartdienst

LiveUitvaart.frl (onderdeel van GEOCAST media) werd benaderd door afscheidscentrum & crematorium ‘Andringastate’ met als doel een hoogwaardige live beeld-verbinding te verzorgen tijdens een uitvaartdienst. Door het gebruik van professionele apparatuur uit de televisiesector konden familieleden uit Sydney en Melbourne in Australië deelnemen aan de dienst die in Nederland werd gehouden. Tijdens de dienst konden de familieleden in Australië communiceren en spreken met de aanwezigen in Nederland.

GEOCAST media verbond een Quicklink TX beeldverbindingsserver met de interne apparatuur van het crematorium via een professionele HD-SDI-verbinding. Het interne camerasysteem werd aangesloten op de Quicklink TX-machine om de nabestaanden een retoursignaal van de dienst te geven. De binnenkomende video werd vervolgens vertoond op een videowand in het afscheidscentrum.

live videobeeldverbinding tijdens een uitvaartdienst vanuit een crematorium
Via een beeldverbinding kon de familie vanuit Australië de aanwezigen in het crematorium in Nederland toespreken

Tijdens een uitvaartdienst mogen er geen ongeregeldheden plaatsvinden. Door gebruik te maken van de Quicklink TX werd de videoverbinding naadloos geïntegreerd in de HD-uitzendworkflow van het afscheidscentrum, zonder pop-ups of andere afleidingen. De dienst werd ook online live gestreamd en opgenomen voor degenen die de dienst niet konden bijwonen.

Scroll naar boven