Uitvaartdienst met livestream, geluid en TV-schermen vanuit Buitenpost

In Buitenpost in Friesland hebben we onlangs een livestream verzorgd van een uitvaartdienst in de Mariakerk. Voor de aanwezigen ter plaatse hebben we een geluidsinstallatie neergezet om het microfoongeluid te versterken en muziek tijdens de dienst af te spelen.
Tijdens het condoleren en de dienst konden de aanwezigen een fotopresentatie bekijken.

Voor de uitvaartdienst in Buitenpost hebben we onze eigen stabiele internetverbinding 📡 meegenomen. Hierdoor konden we een foutloze livestream verzorgen. Meestal plaatsen we de antenne buiten, maar de kerk had aan deze kant geen ramen die konden worden geopend en de verbinding had vanuit binnen ook al een uitstekende ontvangst. We konden door het raam de zendmast van KPN al zien staan aan het einde van de straat.
Op de foto is links onze kleine videoregie te zien met een videomixer om te wisselen tussen de diashow en de live camerabeelden.

In de regieset zit een ‘afspeelmachine’ ingebouwd met techniek zoals die ook voor televisieprogramma’s wordt gebruikt. We kunnen de dienst hiermee stapsgewijs doorlopen en op het juiste moment de muziek afspelen, een video tonen of gelijktijdig met de muziek foto’s afspelen. In de kerk wisselen we dan automatisch van de vaste foto naar de diashow, begint de muziek af te spelen en wisselen we op de livestream van het live camerabeeld naar de diashow.

Scroll naar boven